PEG 8000
  • PEG 8000PEG 8000

PEG 8000

Aosen New Material е професионален и доверлив добавувач и производител на PEG 8000. PEG 8000 е соединение кое не е иритирачко, малку горчливо по вкус, има добра растворливост во вода и има добра растворливост со многу органски компоненти. PEG 8000 има одлична подмачкување, задржување на влага, дисперзибилност, лепила, антистатички агенси и омекнувачи. PEG 8000 широко се користи во индустрии како што се козметика, фармацевтски производи, хемиски влакна, гума, пластика, производство на хартија, боја, галванизација, пестициди, преработка на метали и преработка на храна.

Испрати барање

Опис на производот

Полиетилен гликол е додаток на полиетилен оксид и вода, скратено како "PEG". PEG 8000 е бела снегулка, молекуларна тежина е 7000 ~ 9000, растворлив во вода, етанол и разни органски растворувачи. PEG 8000 е стабилен на топлина, киселина и алкали и нема ефект врз многу хемикалии. Aosen PEG 8000 има добра апсорпција на влага, адхезија и подмачкување, не е токсичен, не иритирачки.


Во фармацевтската и козметичката индустрија, Aosen PEG 8000 се користи како хемикалија за нега како супстрат за регулирање на вискозноста и точката на топење; Се користи како лубрикант и течност за ладење во индустријата за преработка на гума и метал и како дисперзант и емулгатор во производството на пестициди и индустрии за пигменти; Се користи како антистатичко средство, лубрикант и др. во текстилната индустрија.

 

Карактеристики на Aosen PEG 8000

Широк опсег на растворање

Одлична компатибилност

Супериорна стабилност

Нетоксичен и не иритирачки

Висока дисперзија

Висока пластичност

 

Својства на Aosen PEG 8000

Изглед

бела снегулка

PH вредност

5,0-7,0

молекуларна тежина

7000-9000

Боја

¤ 50

Влага

â¤0,05

 

Пакување и транспорт на Aosen PE G8000

Со оглед на карактеристиките на производот, тој треба да се натовари и лесно да се испушти за време на транспортот за да се спречи судир, дожд, изложување на сонце и загадување. Производите треба да се чуваат во проветрено, суво и чисто складиште, а редење е строго забрането. Пакувањето е 50 kg/торба или 1 тон/торба



Жешки тагови: PEG 8000, производители, добавувачи, Кина, фабрика, бесплатен примерок, цена, брендови, цена

Поврзана категорија

Испрати барање

Ве молиме слободно дајте го вашето барање во формата подолу. Ќе ви одговориме за 24 часа.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept